10 Aralık 2010 Cuma

Bilgisayarın Teknolojik Gelişimi

1981 de evde, işyerinde ve okullarda kullanım için kişisel bilgisayarı (Personal Computer (PC)) ortaya çıkarttı. 1981 de 2 milyon olan PC sayısı 1982 de 5.5 milyona ulaştı. On yıl sonra 65 milyon PC kullanılmaya başlandı. Giderek bilgisayarların boyutları küçülmeye devam ederek laptop bilgisayarlar (bir çantaya sığacak büyüklükte), palmtop (gömlek cebine girebilecek büyüklükte) bilgisayarlar dizayn edildiler.



İlk bilgisayarı; bundan yaklaşık olarak M.Ö. 2600 yıllarında Asya’da ortaya çıkan abaküs olarak düşünebiliriz. Fakat daha sonra kağıt ve kalemin yaygınlaşması ile abaküs önemini kaybetmeye başladı.

          Bilgisayar tarihinin gerçek başlangıcı ise bugün İngiliz bir matematik profösörü olan , Charles Babbage (1791-1871) ile başlar. Fark makinesi adındaki hesap makinesini yaptı.

Modern Bilgisayarlar

    Birinci  Kuşak Bilgisayarlar (1945-1956)
Ticari amaçla yapılan ilk bilgisayarlarda vakumlu tüpler kullanılmıştır. Bu nedenle oldukça fazla  yer  kaplamaktaydılar.  Daha  sonra  vakumlu tüplerin yerini transistörler almıştır.
  
  İkinci Kuşak Bilgisayarlar (1956-1963)
    
Üçüncü Kuşak Bilgisayarlar (1964-1971)

Bundan  sonra  üretilen makinelere  3. Kak bilgisayarlar adı  verilir. Bu bilgisayarlarda entegre devreler kullanılmaya başlanmış .Bu işlem sonunda  hem  hacim  olarak küçülmüşler,  hem  de fiyat olarak ucuzlamışlardır.

     Dördüncü Kuşak Bilgisayarlar (1971- Hala gelişiyorlar)

Günümüzde   kullandığımız  bilgisayarlara   4.Kuşak  bilgisayarlar  adı  verilir.  Bu  bilgisayarlarda transistor lerin yerini               mikrochipler  (mikroçipler)lmıştır.Bunun sonucunda işlem hızı inanılmayacak derecede   artmış, boyutlar küçülmüş ve fiyatlar ucuzlamıştır.
   
   Beşinci Nesil Bilgisayarlar (Henüz hayal aşamasında)
      Beşinci nesil bilgisayarları tanımlamak henüz biraz zor çünkü henüz başlangıç aşamasındalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder